Ben je een professional? Klik dan hier

Veilig gebruik veiligheidspennaalden

Bij het toedienen van insuline liggen er wat risico’s op de loer. Om de risico’s te minimaliseren, bieden wij een overzicht hoe je het beste de veiligheidspennaalden van Betica kunt toepassen.

Betica avatars

Stappenplan injectie

Injectie voorbereiden

Bevestig de veiligheidspennaald. Draai de Beticaveiligheidspennaald in een hoek van 180° recht op de insulinepen totdat je weerstand voelt.

Ontlucht de veiligheidspennaald door twee eenheden insuline door te spuiten, todat er zich een druppel op de naald vormt. Laat de transparante kap zitten en verwijder deze pas als je gaat injecteren.

Stel het aantal eenheden insuline in volgens voorschrift van de behandelaar. Verwijder de transparante kap. Door de zichtbare naald bepaal je eenvoudig de juiste injectieplaats.

Téléchargements

Volledige instructie downloaden? Open via de button:

Injectietechniek loodrecht

Aanbevolen door de Vereniging van Diabetesverpleegkundigen bij 5 mm

pennaalden.* Let bij de huidplooi op dat er voldoende ruimte is tussen de vingers.

Injectietechniek schuin

Aanbevolen door de Vereniging van Diabetesverpleegkundigen bij 8 mm

pennaalden.* Let bij de huidplooi op dat er voldoende ruimte is tussen de vingers.

Na de injectie

Verwijder de Betica-veiligheidspennaald door deze vast te pakken bij de witte naaldhub. Draai vervolgens de veiligheidspennaald van de insulinepen door tegen de klok in te draaien.

Na de injectie wordt de naald aan de cliëntzijde en de penzijde automatisch voorzien van een beschermende cover.

Voer de gebruikte Betica-veiligheidspennaald volgens voorschrift af. Wij adviseren je deze in een naaldencontainer te werpen.

Groupes produits Betica

Quelqu'un s'occupe-t-il d'administrer votre insuline? La dernière chose que vous voulez, c'est qu'il se blesse. L'aiguille pour stylo de sécurité Betica Dual Safety empêche ce risque.

Confort d'injection lors de l'injection d'insuline

Pour que vous prodiguiez les meilleurs soins à votre corps. Les aiguilles pour stylo Betica offrent une commodité supplémentaire et un grand confort d'injection grâce à la paroi extra fine de l'aiguille.

Un revendeur premium, nous commandons à Van Heek Medical depuis de nombreuses années. Un grand grossiste avec un très bon service. De nombreuses entreprises peuvent en prendre un autre exemple.

Arjan van der Spoel – Sport Lavit 

Vragen over Diabeteszorg?

Klik hier voor het overzicht met welke insulinepennen je Betica pennaalden en veiligheidspennaalden kunt combineren.

Betica pennaalden en veiligheidspennaalden worden vergoed door alle zorgverzekeraars. Vraag er naar bij jouw behandelaar.

Betica pennaalden zijn te bestellen bij je apotheek of medisch speciaalzaak. Vang je ergens bot? Laat het ons weten. We helpen je graag verder.

Nee. Uit onderzoek blijkt dat er eigenlijk geen reden is voor het gebruik van zo’n lange naaldlengte. Het risico op een injectie in de spier is relatief groot, daarom hebben wij deze maatvoering niet opgenomen in het assortiment. Wel zo veilig. De vereniging van diabetesverpleegkundigen adviseert in eerste instantie te kiezen voor 4-5mm pennaalden en als alternatief 6-8mm pennaalden. Gebruik je een 12mm pennaald? Overleg dan met je behandelaar of je gebruik kunt maken van een kortere maatvoering.

Bekijk of download onze assortimentskaart met alle bestelinformatie hier.

Trotse supporter van deze geweldige organisaties 💪

Wil je het werk van Diabetes+ en JDRF steunen? Scan* onderstaande QR-codes om een donatie te doen.


Stichting DiabetesPlus zet zich in voor,
door en met mensen met type 1 diabetes.
100% patiëntgedreven en 100% type 1.

Stichting JDRF Nederland initieert en stimuleert wetenschappelijk onderzoek naar en voorlichting over type 1 diabetes. We gaan voor het genezen van deze impactvolle ziekte en zetten in op het voorkomen en beter behandelen van type 1.

* Scan de QR-code met de camera van je mobiele telefoon of scan-applicatie op je Androïd-toestel. Je wordt doorgestuurd naar de website van Diabetes+ of JDRF.

En savoir plus sur BETICA?

Joris van Van Heek Medical

Of neem contact op met Joris

Appelez le +31(0)88 220 8858
Ou envoyez un mail