< Terug

De favoriete foodblogs van onze Brandmanager Diabeteszorg

Banner favoriete foodblogs

Steeds meer mensen zijn bezig met hun voeding.  Maar of je nu beter in je vel wilt zitten, beter voor de planeet wilt zorgen of het dierenleed een halt wilt toeroepen, het veranderen van je voedingspatroon is voor veel mensen lastig. Zo was ook te lezen in dit artikel op NU.nl.

Je wilt snel iets op tafel hebben staan, maar je wilt ook dat het gezond is én jij (en je tafelgenoten) er hun vingers bij aflikken. Hoe pak je dat aan? Hier geeft onze Brandmanager zijn drie beste tips.

1. A journey of a thousand miles, begins with one simple step
Het is verleidelijk om in je enthousiasme alles in één keer om te gooien. Je hebt een documentaire gezien of bent helemaal overtuigd door die goede vriend(in) die je meesleurt naar hippe vegan-tentjes. Maar tip een is: neem kleine stapjes. Begin eens om één ongezonde maaltijd en vervang die voor een gezondere variant.

Durf te experimenteren en geniet van het ontdekken van nieuwe smaken. Verdiep je in kruiden en specerijen, want die geven niet alleen sensationele smaken aan je maaltijd, maar zijn ook nog eens een bron van vitaminen en mineralen.

Veel mensen zijn opgegroeid met de traditionele aardappelen-vlees-groente maaltijd. Het is verleidelijk om dat stukje vlees te vervangen voor een (vaak helemaal niet zo gezonde) vleesvervanger. Maar wist je dat je met bonen en peulvruchten prima aan je portie dagelijks benodigde eiwitten komt? Je kunt er heerlijke salades, schotels of wraps mee maken.

2. Vier je mislukkingen
Ken je de tienduizend-uur regel? Dat houdt in dat  je iets 10.000 uur moet oefenen om het werkelijk goed onder de knie te krijgen. Nu zul je dat vast niet nodig hebben om een fatsoenlijke nieuwe maaltijd op tafel te krijgen, ook al heet je geen Gordon Ramsay of Jamie Oliver. Maar als ik iets nieuws probeer dan gaat er regelmatig iets mis. Gemiddeld moet ik een nieuw gerecht drie keer maken, voordat het qua smaak en presentatie helemaal top is. Maar dat is de moeite dubbel en dwars waard! Dus wees lief voor jezelf, neem de tijd en geniet van het proces. Dus ook van je misbaksels 😉

3. Zoek een foodblog die je aanspreekt
Je kent het vast wel: drukke baan of studie, huishouden, kinderen die ’s avonds naar sport moeten en hier en daar wil je ook nog wat me-time. Dan wil je niet uren in de keuken staan, zeker niet doordeweeks. Toch is het een goede zaak om meer tijd aan je eten te besteden. Daar reserveer ik in het weekend dan ook tijd voor. Vooropgesteld: lekker en gezond eten hoeft niet lang te duren maar het experimenteren en ontdekken kan heel leuk zijn. Een leuke foodblog, goed kookboek of filmpjes op YouTube kunnen hierbij helpen.

Mijn favoriete foodblogs en boeken
Hier een paar van mijn favoriete foodblogs waar ik al jaren op teruggrijp als ik op zoek ben naar inspiratie. Bij het zien van de foto’s loopt het water je al in de mond en de recepten zijn super makkelijk! Wat wil je nog meer?!

 1. Lenna Omrani (NL)
  Lenna Omrani is de auteur van het vegan kookboek ‘Every Day Vegan’. Daarnaast is ze ondernemer op het gebied van plant-based food, receptontwikkelaar, food fotograaf en ex-topsporter. Ze wil plantaardig eten aantrekkelijk, toegankelijk en leuk te maken voor iedereen. En dat is aardig gelukt. Bekijk haar recepten op lennaomrani.com/recepten.
 1. Love & Lemons (EN)
  Love & Lemons is geweldig: simpel, voedzaam en smaakvol. Probeer zeker eens hun recept voor de Best Broccoli Salad. Oh en als je op zoek bent naar Chipotle saus (die nogal eens de revue passeert in de recepten), die kun je kopen bij de Appie. Tip: schrijf je in voor de nieuwsbrief.
 1. Pick Up Limes (EN)
  Sadia startte Pick Up Limes (PUL) in 2014 toen ze in Canada woonde waar ze werkte als diëtiste. Een paar jaar later leerde ze Robin kennen tijdens het backpacken in Thailand en maanden later verhuisden ze naar Nederland. Hier maakte ze serieus werk van haar website en YouTube kanaal, waarmee ze een plantaardige leefstijl toegankelijk wil maken voor iedereen. Probeer zeker haar vijf variaties van overnight oats en 20-minuten maaltijden.

  Tip: als je inschrijft voor hun nieuwsbrief krijg je meteen hun e-book met een handige boodschappenlijst.

 1. TLV Vegan – Jigal Krant (NL)
  TLV Vegan is het nieuwste kookboek van tv-kok en journalist Jigal Krant! Als je het openslaat dan begrijp je al snel waarom het zo’n lovende kritieken krijgt. Heerlijke recepten (eten met je handen toegestaan), prachtige foto’s en inspirerende verhalen.

Disclaimer
Van Heek Medical heeft dit blogartikel met de grootst mogelijke zorgvuldigheid laten schrijven door externe deskundigen. Ondanks de betrachte zorgvuldigheid staat Van Heek Medical er niet voor in dat de informatie volledig, juist en/of up-to-date is. De informatie is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Van Heek Medical is niet aansprakelijk, uit welke hoofde dan ook, voor schade die voortvloeit uit en/of verband houdt met de informatie. Deze informatie is nimmer een vervanging voor medische zorg. Ieder mens is uniek. Aanpassingen in uw dieet dienen te allen tijde pas te geschieden na consultatie en in nauw overleg met de zorgverlener bij wie u onder behandeling bent. Kennelijke vergissingen of kennelijke fouten binden Van Heek Medical niet.

Gerelateerde blogposts