< Terug

Mediteren om je bloedsuiker te reguleren

Banner mediteren bloedsuiker reguleren

Stress kan je bloedsuikerspiegel verhogen doordat er stresshormonen vrijkomen. Beter leren omgaan met stress kan zorgen voor een stabielere bloedsuikerspiegel en verminderde insulinebehoefte. Dit kan bijvoorbeeld door het beoefenen van meditatie of yoga. Overleg wel met je behandelaar, omdat sommige oefeningen mogelijk niet geschikt zijn voor jouw lichaam. Wij geven je wat tips!

1. Zorg voor een comfortabele houding
Zorg dat je comfortabel zit. Met gekruiste benen (indien mogelijk: knieën lager dan je heupen) op een kussen. Zitten op een stoel met rechte rug en de voeten op de grond is ook prima. Leg je handen in elkaar op je schoot of laat ze rusten op je dijen.

2. Focus op je ademhaling
Probeer je gedachten niet te kalmeren, maar observeer je ademhaling. Richt je aandacht op je neusvleugels of het op en neer gaan van je buik.

3. Merk op wanneer je gedachten afdwalen
Als je gedachten afdwalen (en dat gaan ze doen), breng dan zodra je dat opmerkt je aandacht weer vriendelijk terug naar je ademhaling.

4. Wees lief voor jezelf
Het is normaal dat je gedachten afdwalen. Kijk ernaar zonder te oordelen. Word niet boos op jezelf en begin gewoon opnieuw. Elke keer dat je je aandacht terug brengt, versterk je je aandacht.

5. Maak er een gewoonte van
Regelmaat is belangrijker dan hoe lang je mediteert. Vijf tot tien minuten per dag is een goed begin. Tip: zet de timer op je telefoon, zodat je niet telkens op de klok hoeft te kijken.

Met deze tips van Mingyur Rinpoche, Boeddhistische monnik en bestsellerauteur, wordt meditatie een fluitje van een cent.

Disclaimer
Van Heek Medical heeft dit blogartikel met de grootst mogelijke zorgvuldigheid laten schrijven door externe deskundigen. Ondanks de betrachte zorgvuldigheid staat Van Heek Medical er niet voor in dat de informatie volledig, juist en/of up-to-date is. De informatie is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Van Heek Medical is niet aansprakelijk, uit welke hoofde dan ook, voor schade die voortvloeit uit en/of verband houdt met de informatie. Deze informatie is nimmer een vervanging voor medische zorg. Ieder mens is uniek. Aanpassingen in uw dieet dienen te allen tijde pas te geschieden na consultatie en in nauw overleg met de zorgverlener bij wie u onder behandeling bent. Kennelijke vergissingen of kennelijke fouten binden Van Heek Medical niet.

Gerelateerde blogposts

en_GB