Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke twee maanden ontvang je onze nieuwsbrief boordevol content zoals persoonlijke verhalen, interviews en tips die jouw leven net even wat makkelijker maken. Je kan kiezen uit wondzorg, continentiezorg,  diabeteszorg, EHBO/BHV, persoonlijke beschermingsmiddelen en Educatiehuis.  

Het is gratis. 100% spam-vrij. Schrijf je uit wanneer je wilt. 

* indicates required
Maak een keuze
Interesses
Toestemming *

Archief

2023

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

 

 
View this email in your browser

 


Hallo!

Hierbij ontvang je de achtste editie van Wonderbaarlijk Nieuws: onze tweemaandelijkse digitale nieuwsbrief. Boordevol informatie die jij belangrijk vindt!

Net zoals jij zijn we gepassioneerd in alles wat te maken heeft met wondzorg. We geloven dat het meer omvat dan alleen het genezen van de wond zelf. Wat dacht je van de nazorg van de wond? Net zo belangrijk als educatie van de patiënt en omgeving. Maar ook preventie en de rol van emotionele en sociale gevolgen zijn van groot belang. Na het lezen van deze nieuwsbrief ben je helemaal op de hoogte over alles wat komt kijken bij de verzorging van een wond.


In deze editie lees je alles over:


Veel leesplezier!

Heb je deze mailing van een vriend ontvangen? Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.
 

Wat vind je van deze nieuwsbrief? Wij horen graag jouw mening. Zo kunnen we de inhoud van de nieuwsbrief nog beter laten aansluiten bij jouw interesses. Bedankt!

Geef feedback over de Wonderbaarlijk Nieuwsbrief
 

 

Emotionele en sociale gevolgen van een complexe wond

Als hulpverlener behandel je niet alleen de wond van je patiënt, maar is het ook belangrijk dat je oog hebt voor het algemeen welbevinden van de patiënt. Diverse psychosociale aspecten kunnen een rol spelen bij de genezing waarvoor aandacht nodig is.

Hoe kun je jouw patiënt de juiste ondersteuning bieden? En wat betekent dat voor de wondgenezing? Daar vertellen we je graag meer over in onze blog!

 
 

Klik hier om de blog te lezen
 

 

Het effect van een geurende wond


Houd je ook van de geur van dennennaalden? En wat denk je bij de geur van snoep? Geuren geven meteen een beeld. Ze helpen herinneringen vastleggen en oproepen. Dat komt omdat de zintuigen voor het waarnemen van geur dichtbij het gevoelscentrum in de hersenen zitten. Helaas geldt dit ook voor wondgeur.

Een geurende wond zit niet alleen in de huid, ook in het hoofd. Daarom is geurneutralisatie bij geurende wonden zo belangrijk. Het begrijpen van de oorzaken en het aanpakken van geurende wonden is daarom een essentieel aspect van wondzorg. Na het lezen van onderstaande blog weet je alles over geurende wonden. En vooral, wat je eraan kan doen. 

 

 

Klik hier om de blog te lezen
 

 

9 tips voor nazorg en preventie bij een wond

Voorlichting en preventie zijn belangrijke onderdelen in de organisatie van wondzorg, en dan met name tijdens de nazorgfase. Want hoe verklein je bijvoorbeeld de kans op een recidief? Daar vertellen we je graag meer over in deze blog!

Klik hier om de blog te lezen

Heb je goed opgelet? 🤔
Welke omgevingsfactor is NIET van invloed op een wond? Klik op het juiste antwoord.

 

 

Curea, dé oplossing voor geurende wonden!


Met een wond rondlopen: dat wens je niemand toe. Zulk ongemak kan worden versterkt door de aanwezigheid van onprettige wondgeurtjes. Natuurlijk wil niemand zich hoeven afvragen of de mensen in hun omgeving misschien last hebben van dergelijke geurtjes.
 
Gelukkig is er nu Curea P1 Duo Active! Met dit wondverband bereik je snel resultaat bij je patiënten. De wond wordt hiermee bijzonder goed verzorgd. Zodra je Curea P1 Duo Active aanbrengt, neutraliseert het bovendien direct nare wondgeurtjes.

 

 

Bekijk de Curea producten in de webshop

 

 

Heka wondsets: nieuwe producten & verbeteringen!

Er zijn verschillende ontwikkelingen in het Heka wondset assortiment. Wat betekent dit voor jou? Een nieuwe verpakking die de steriliteit van onze sets beter waarborgt, en een uitbreiding van het assortiment! Klik hier en lees de uitgebreide nieuwsbrief over de nieuwe Heka wondsets.
 

Wil je dit soort nieuwsbrieven in het vervolg ook ontvangen? Meld je hier aan.

Bekijk hier de uitgebreide nieuwsbrief over de Heka wondsets

 

 

 

Nieuw: Verbandrichtlijnen Oranje Kruis op het Educatiehuis

 

Het belang van actuele en betrouwbare verbandrichtlijnen kan niet worden onderschat. In Nederland heeft Het Oranje Kruis een leidende rol op het gebied van eerste hulp en medische hulpverlening.

In de publicatie ‘Verbandrichtlijnen 2021’ biedt Het Oranje Kruis uitgebreide informatie voor het correct aanleggen van verbanden. Maar ook voor het verlenen van eerste hulp bij verwondingen. Lees het document goed door, zodat je weer op de hoogte bent van de laatste inzichten op het gebied van eerste hulp!
 

Bekijk de Verbandrichtlijnen van Het Oranje Kruis
 

 

Wondkennis verrijken op de EWMA in Milaan

Ook wij waren begin mei aanwezig bij de EWMA 2023 in Milaan. Een bomvolle 3-daagse waar we goed zijn ondergedompeld in de laatste ontwikkelingen op wondgebied. Nu zijn wij weer up-to-date van alle ontwikkelingen in zowel de wetenschap als in de industrie.

Één van de onderwerpen die veel aan bod kwam op het congres is hygiëne bij wondzorg. Het blijft van essentieel belang om de hygiëne serieus te nemen zodat de kans op genezing van een complexe wond zo snel mogelijk gaat!

Wij gaan hard aan de slag om al deze informatie te verwerken en toe te passen in onze organisatie en assortiment. Zodat wij jullie wondprofessionals nog beter van dienst kunnen zijn!

 

 

Meer weten over de Curea producten? Kom naar onze stand op het 22e woncongres!

We vertellen je alles over het bestrijden van nare wondgeurtjes, de invloed van een wond op het sociale leven van je patiënt, of de vernieuwde Heka wondsets op het 22e wondcongres op 23 juni. Zien we je daar? Bezoek onze stand op het 22e wondcongres in Rotterdam. 

 

Psst… stap jij graag buiten je comfortzone? Goed nieuws! Je kunt je ook inschrijven voor onze andere tweemaandelijkse nieuwsbrieven: CONTinENTiezorg, T1Digest (type 1 diabetes), T2Digest (type 2 diabetes), de Educatiehuis-aan-huis (Educatiehuis) en Alles voor Helden (EHBO/BHV). Je vindt alle interessegebieden hier.
 

Vragen?

Wij helpen je graag. Neem contact op met onze klantenservice via
E info@vanheek.com
T 088 220 88 22

Met vriendelijke groet,


Team Wondzorg

 

 

 

 

Klik hier om deze mail door te sturen
 

Blijf op de hoogte en volg ons op social media!

Website

LinkedIn

Facebook

Twitter

 

Copyright © 2023 Van Heek Medical, All rights reserved.

Our mailing address is:
Van Heek Medical - Netherlands
Macroweg 10
Venray, Limburg 5804CL
Netherlands

Van Heek Medical - Belgium
Rubensstraat 104
2300 Turnhout
Belgium

Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can 
update your preferences or unsubscribe from this list.


 
This email was sent to <<E-mailadres>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Van Heek Medical · Macroweg 10 · Venray, Limburg 5804 CL · Netherlands


 

 

 
View this email in your browser

 

Hallo!

Bij deze ontvang je alweer de negende editie van Alles voor Helden: onze tweemaandelijkse digitale nieuwsbrief. Boordevol informatie speciaal voor jou!
 
Langzaam begint het steeds mooier weer te worden. Dat betekent dat we met z’n allen meer buiten gaan ondernemen. Bij van Heek Medical vinden we het belangrijk dat iedereen veilig kan genieten van het buitenleven.
 
Daarom willen wij in deze nieuwsbrief graag extra aandacht besteden aan twee belangrijke onderwerpen. Ten eerste is het binnenkort weer tijd voor de Nationale Buitenspeeldag. Tijdens het rennen, klimmen en springen is de kans natuurlijk groter dat schaafwonden worden opgelopen. Daarnaast is het wandelseizoen weer begonnen, waardoor je sneller last krijgt van blaren. Wij geven je een aantal tips voor een goede behandeling en snelle genezing! 

 

Wat je in deze editie van Alles voor Helden tegenkomt?  


 

Heb je deze mailing van een vriend ontvangen? Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 

Wat vind je van deze nieuwsbrief? Wij horen graag jouw mening. Zo kunnen we de inhoud van de nieuwsbrief nog beter laten aansluiten bij jouw interesses. Bedankt!

Geef je mening!

 

 

 

Haal alles uit de Nationale Buitenspeeldag met onze ‘Buitenspeel Bingo’

Op woensdag 14 juni is het weer zover: de Nationale Buitenspeeldag! Tijdens deze dag worden er door het hele land straten afgesloten, zodat kinderen veilig buiten kunnen spelen. Als van Heek Medical vinden wij het belangrijk dat kinderen gezond en actief op kunnen groeien. Wij steunen dit mooie initiatief dan ook van harte!

Buiten spelen is niet alleen leuk, maar ook gezond. Door buiten te spelen krijgen kinderen frisse lucht en voldoende beweging, wat bijdraagt aan een gezonde ontwikkeling. Om de Nationale Buitenspeeldag nog leuker te maken hebben wij speciaal voor deze dag een ‘Buitenspeel Bingo’ ontwikkeld. Deel deze bingo en geef jouw klanten inspiratie voor leuke en actieve buitenactiviteiten!

 

 

 

Geef feedback op de Alles voor Helden nieuwsbrief!
 

Blaren behandelen, hoe doe je dat?

Ken je dat? De zon schijnt, de vogels fluiten en je bent heerlijk aan het wandelen. Terwijl je lekker aan het genieten bent voel je langzaam een pijnlijk gevoel opkomen bij je hiel. In het begin probeer je het nog te negeren, maar al snel kan je er niet meer omheen: je hebt een flinke blaar te pakken. Bij het verzorgen van een blaar is het belangrijk dat je goed handelt. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat er een infectie ontstaat. Weten hoe je het beste kunt handelen bij het ontstaan van blaren? Bezoek onze website voor tips en de juiste producten!

 

Bezoek onze website

Schaafwonden behandelen in 4 stappen

Buitenspelen is leuk en gezond, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld schaafwonden oplopen. Dit kan gebeuren wanneer kinderen vallen tijdens het rennen of fietsen, of wanneer ze zich bezeren aan scherpe voorwerpen zoals takjes of steentjes. Een schaafwond ontstaat wanneer de bovenste laag van de huid beschadigd raakt, waardoor er een oppervlakkige wond ontstaat.

Om mogelijke infecties en vervelende littekens te voorkomen is belangrijk om schaafwonden snel en op de juiste manier te behandelen. Wist jij bijvoorbeeld dat het vet houden van een wond bevorderlijk is voor de genezing?

Meer weten over hoe je schaafwonden het beste kunt behandelen? Lees dan onze nieuwste blog met handige tips. Zo zorg je ervoor dat kinderen snel weer pijnvrij buiten kunnen spelen!

 

Lees de blog!
 

Hoe voorkom je een blaar?

Het is natuurlijk handig als je weet hoe je een blaar moet behandelen, maar voorkomen is nog beter! Wist je bijvoorbeeld dat je het beste geen zeep kunt gebruiken bij het wassen van je voeten? Hierdoor wordt je huid week en wordt de kans op het oplopen van blaren groter. Klik hier en bekijk de pagina van het Rode Kruis voor nog meer tips voor het voorkomen van blaren. 

 

 

NIEUW & VERBETERD: Heka wondsets

Er zijn verschillende ontwikkelingen in het Heka wondset assortiment. Wat betekent dit voor jou?

  • Een uitgebreider assortiment;
  • Een betere waarborging van de steriliteit en vergemakkelijkte openingswijze van de wondsets. Dit komt door de vervanging van de oude hoekopening door een horizontale opening. 

 

 

Meer informatie en bestellen?
Voor meer informatie over de nieuwe en verbeterde wondsets en het bestellen hiervan kan je terecht in onze webshop

 

Bestel de Heka wondsets
 

https://us11.list-manage.com/survey?u=006126f2595e905fa787bb247&id=6ab12b4d4d&e=*|UNIQID|*

 

Psst… stap jij graag buiten je comfortzone? Goed nieuws! Je kunt je ook inschrijven voor onze andere tweemaandelijkse nieuwsbrieven: Wonderbaarlijk nieuws (wondzorg), T1Digest (type 1 diabetes), T2Digest (type 2 diabetes), Educatiehuis-aan-huis en CONTinENTiezorg. Je vindt alle interessegebieden hier.

Vragen?

Wij helpen je graag. Neem contact op met onze klantenservice via
E info@vanheek.com
T 088 220 88 22


Team Wondzorg

 

 

 

 

 

Klik hier om deze mail door te sturen
 

Blijf op de hoogte en volg ons op social media!

Website

LinkedIn

Facebook

Twitter

 

Copyright © 2023 Van Heek Medical, All rights reserved.

Our mailing address is:
Van Heek Medical - Netherlands
Macroweg 10
Venray, Limburg 5804CL
Netherlands

Van Heek Medical - Belgium
Rubensstraat 104
2300 Turnhout
Belgium
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp


 
This email was sent to <<E-mailadres>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Van Heek Medical · Macroweg 10 · Venray, Limburg 5804 CL · Netherlands


 

 

 
View this email in your browser

 

Hoi zorgkanjer,

Welkom! Hierbij ontvang je weer een nieuwe editie van de Educatiehuis-aan-huis in je inbox. 

Van 20 tot en met 26 juni vindt de World Continence Week plaats. Tijdens deze week vragen we wereldwijd aandacht voor incontinentie. Het is vaak nog een onbesproken aandoening. In deze nieuwsbrief willen we de stilte doorbreken door nuttige informatie en tips te delen. Bijvoorbeeld over de preventie van IAD. En wat dacht je van de invloed van voeding op de blaas en darmen?

Wat je zoal in deze editie tegenkomt?

 

Wil jij jouw cliënt leren over de invloed van voeding op de blaas en darmen?
De stilte doorbreken begint vaak met het voorzien van de juiste informatie aan je patiënt. Bestel daarom nu het compacte kennismakingsboekje ‘De invloed van voeding op de blaas en darmen’! Deze is bedoeld voor patiënten en mantelzorgers. Wellicht heb jij iemand in gedachten voor dit boekje?
 

Het bevat namelijk belangrijke informatie over de relatie tussen voeding en incontinentie. Zo lees je wat je beter wel (en vooral: beter niet) kunt eten en drinken. Ook worden twintig belangrijke feiten over incontinentie op een rijtje gezet. Tot slot helpen we een aantal hardnekkige fabels over incontinentie (hopelijk voorgoed) de wereld uit! 

Om het boekje te downloaden moet je eerst inloggen op het Educatiehuis. 
 

Download het gratis boekje hier

 

 

E-learning: de invloed van voeding op blaas en darmen
Natuurlijk is het voor jou als zorgprofessional ook belangrijk om de invloed van voeding op blaas en darmen te kennen. Met deze e-learning ben je binnen een half uur weer helemaal op de hoogte van de meest recente inzichten en ontwikkelingen op dat vlak. Starten maar!
 
Start de e-learning

 

Betere resultaten bij de preventie van IAD

Wist je dat bijna de helft van de mensen met incontinentie in verpleegtehuizen last heeft van IAD (Incontinence Associated Dermatitis)? In de blog ‘Betere resultaten bij de preventie van IAD’ lees je alles over IAD. Van de oorzaken en gevolgen, tot aan de best mogelijke behandeling. Ook vind je adviezen om dit te voorkomen.
 

Klik hier om de blog te lezen

Leestijd: 4 min.

Leer alles over kathetermanagement

Wil jij meer weten over kathetermanagement? Lees dan het nieuwste document hierover op het Educatiehuis. Dit document gaat over hoe je katheters kunt managen en is speciaal bedoeld voor verpleegkundigen en verzorgenden. Het gaat in op de verschillende soorten katheters die er zijn en hoe je ze inbrengt, onderhoudt, verzorgt en weer verwijdert. Daarnaast krijg je handige tips over hoe je complicaties kunt voorkomen en hoe je de beste zorg kunt geven aan patiënten met een katheter.
 

Naar het document

Leestijd: 25 min.

 

 

In april hebben we weer veel van jullie mogen spreken op onder andere het CV&V V&VN symposium op 13 april, maar ook op het WCS congres op 18 april! In juni staan we onder andere op het Urobel Congres in Mechelen, maar ook op het 22e wondcongres in Rotterdam. Zien we je daar?

 

 

 

Nurses know better!
Wil jij bijdragen aan de versterking van de positie van verpleegkundigen in de zorg? Lees dan het document ‘Meer macht voor verpleegkundigen’ van het project ‘Nurses Know Better’!
 


Het project benadrukt dat verpleegkundigen veel kennis en expertise hebben en dat zij een belangrijke rol spelen in het leveren van kwalitatief hoogwaardige zorg. Daarom pleit het project voor meer zeggenschap en verantwoordelijkheid voor verpleegkundigen, met name op het gebied van klinisch redeneren en besluitvorming.

Wil jij weten hoe dit project kan bijdragen aan een verbeterde positie van verpleegkundigen in de zorg? Klik dan op de onderstaande button om het document te openen en alle informatie te lezen! Laat je inspireren en draag bij aan de versterking van de rol van verpleegkundigen in de zorg. 

 

Ik wil meer lezen over het project

 

Veelvoorkomende wondverzorgingsproducten

Snelle wondgenezing vergt de juiste wondverzorging. Dat weet jij, dat weten wij. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw cliënt met de juiste materialen verzorgd wordt? 

In deze blog vind je een overzicht van veelvoorkomende wondverzorgingsproducten. Om je geheugen even op te frissen. 

 

Klik hier om de blog te lezen

Leestijd: 15 min.

Invloed van slaap op je bloedsuiker

Wetenschappers onderzochten de gevolgen van te weinig slaap op de bloedglucosespiegel. De resultaten logen er niet om! Ze ontdekten dat te weinig slaap ervoor zorgt dat cellen minder gevoelig worden voor insuline.

Ook de insulinereactie en glucosetolerantie verslechteren bij te weinig slaap. Een goede nachtrust zorgt dus voor een betere regulatie van je bloedglucose. We geven je graag de beste tips van slaaponderzoekers, zodat jij ’s ochtends weer helemaal fris en fruitig (met het goede been) uit bed stapt.

 

Klik hier om de blog te lezen

Leestijd: 5 min.

 

 


Van Heek Medical groeit!
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging, en heb je affiniteit met medische hulpmiddelen? We zoeken onder andere een productmanager medische hulpmiddelen, een kwaliteitsmedewerker en een management assistent. Ben jij de geschikte kandidaat of ken je iemand? Klik op de onderstaande link om de vacatures te bekijken en solliciteer op deze uitdagende functies. Solliciteer nu en maak de volgende stap in je carrière!

Klik hier om de vacatures te bekijken. 

 

 

Spread the word
Wat fijn dat je deze editie weer in z’n geheel hebt verslonden! Ken je meer mensen die onze nieuwsbrief niet mogen missen? Klik direct op de knop hieronder, dan valt deze nieuwsbrief vanzelf op hun digitale deurmat!

 

Stuur deze mail doorStuur deze mail door

Vragen?
Neem dan contact op met onze klantenservice via
E info@vanheek.com
T 088 220 88 22

 

 

 

Stuur deze mail doorStuur deze mail door

Twitter

Facebook

Website

LinkedIn

Copyright © 2023 Van Heek Medical, All rights reserved.
Klant

Our mailing address is:
Van Heek Medical - Netherlands
Macroweg 10
Venray, Limburg 5804CL
Netherlands

Van Heek Medical - Belgium
Rubensstraat 104
2300 Turnhout
Belgium

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list.


 
This email was sent to q.v.disseldorp@vanheekmedical.nl

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Van Heek Medical · Macroweg 10 · VENRAY, Limburg 5804 CL · Netherlands


 

 


View this email in your browser

 

Hallo!

Hierbij ontvang je de achtste editie van Alles voor Helden: onze tweemaandelijkse digitale nieuwsbrief. Boordevol informatie speciaal voor jou!

Het is lente! Binnenkort is het de Week van de Teek. Daarom besteden we in deze nieuwsbrief extra aandacht aan dit kleine diertje. Met dit (hopelijk) heerlijke lenteweer gaan we er graag op uit, de natuur in. Vergeet dan niet om jezelf goed op teken te controleren. Want een tekenbeet heb je in deze periode al gauw opgelopen en daar kun je flink ziek van worden. Voorkomen in beter dan genezen! We geven je een aantal tips. 


Wat je in deze editie van Alles voor Helden tegenkomt?  


Lees dus snel verder!
 

Heb je deze mailing van een vriend ontvangen? Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 

Week van de Teek


Vanaf 17 tot en met 21 april is het de Week van de Teek. Het lekkere weer dat de lente met zich meebrengt is een goede reden op erop uit te trekken en lekker de natuur in te gaan. Maar ook een reden om jezelf goed op teken te controleren. Vooral tussen maart en oktober is het oppassen geblazen. Een tekenbeet heb je in die periode al gauw opgelopen en daar kun flink ziek van worden. Teken kunnen namelijk de ziekte van Lyme overbrengen. Hier geldt: voorkomen is beter dan genezen! Weten hoe je een tekenbeet voorkomt? Je leest het in onze blog. 

 

Klik hier om de blog te lezen
 

 

De navullingen voor Heka verbandkoffers

Dat onze verbandkoffers aan de 2021 richtlijnen van het Oranje Kruis voldoen wist jij natuurlijk al. Maar wist je ook dat wij een navulling volgens de gestelde richtlijnen hebben? Super handig voor het aanvullen van jouw koffers. 

Bestellen?
Al deze producten zijn te bestellen in onze webshop.

 

 

Snel en gemakkelijk een teek verwijderen met de tekenpincet


O jee, een teek gevonden. En nu? Snel handelen is noodzakelijk. Hoe langer een teek blijft zitten, hoe hoger de kans op nare gevolgen. Maar ook de juiste aanpak is essentieel. Pak daarom een scherp, puntig pincet en trek de teek voorzichtig bij de kop uit je huid. De Heka tekenpincet is een kunststof pincet waarmee je teken op een veilige manier kunt verwijderen. Benieuwd naar de tekenpincet?
 

Bekijk de tekenpincet in de webshop
 

Vergeet niets met de handige tekenchecklist 


Weet jij wat je het beste kan doen bij een tekenbeet? Speciaal voor jou en jouw klanten kun je van een gemakkelijke tekenchecklist gebruik maken. Handig om bij de hand te hebben de komende lente en zomer! Klik hier om de checklist te bekijken. 
 

 

Hoe behandel je een schaafwond?


Lekker weer betekent: blote knieën, blote ellebogen en dus meer kans op een schaafwond. Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Wil je ervoor zorgen dat jij én jouw klanten goed voorbereid zijn? Gebruik dan de digitale wondwijzer over schaafwonden! Hier vind je gemakkelijk terug wat je moet doen bij een schaafwond. Ook handig: je ziet meteen welke producten je nodig hebt. Klik hier om een kijkje te nemen op de pagina. 

 

 

Psst… stap jij graag buiten je comfortzone? Goed nieuws! Je kunt je ook inschrijven voor onze andere tweemaandelijkse nieuwsbrieven: Wonderbaarlijk nieuws (wondzorg), T1Digest (type 1 diabetes), T2Digest (type 2 diabetes), Educatiehuis-aan-huis en CONTinENTiezorg. Je vindt alle interessegebieden hier.
 

Vragen?

Wij helpen je graag. Neem contact op met onze klantenservice via
E info@vanheek.com
T 088 220 88 22


Team Wondzorg

 

 

 

 

Klik hier om deze mail door te sturen
 

Blijf op de hoogte en volg ons op social media!

Website

LinkedIn

Facebook

Twitter

 

Copyright © 2023 Van Heek Medical, All rights reserved.

Our mailing address is:
Van Heek Medical - Netherlands
Macroweg 10
Venray, Limburg 5804CL
Netherlands

Van Heek Medical - Belgium
Rubensstraat 104
2300 Turnhout
Belgium
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp


 
This email was sent to <<E-mailadres>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Van Heek Medical · Macroweg 10 · Venray, Limburg 5804 CL · Netherlands


 

 

 

 


View this email in your browser

 


Hallo!

Hierbij ontvang je de achtste editie van Wonderbaarlijk Nieuws: onze tweemaandelijkse digitale nieuwsbrief. Boordevol informatie die jij belangrijk vindt!

Met het lekkere weer op komst staat het wandelseizoen voor de deur. Daarom besteden we aandacht aan blaren, en wat je kunt doen om ze te voorkomen én te genezen. Ook vind je een uitgebreide blog over de meest gebruikte wondverzorginsgproducten. 


In deze editie lees je alles over:


Veel leesplezier!

Heb je deze mailing van een vriend ontvangen? Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 

 

Het belang van blarenpleisters in het wandelseizoen


De zon laat zich weer zien! Dat betekent dat we weer vaker de buitenlucht opzoeken, bijvoorbeeld om te wandelen. Fysieke ongemakken zoals blaren wil je daarbij natuurlijk voorkomen. Lees in onze blog alles over het voorkomen en genezen van blaren. 

 

Klik hier om de blog te lezen

 

 

Veelvoorkomende wondverzorgingsproducten in de de complexe wondzorg


In de complexe wondzorg is een zee aan producten beschikbaar. Maar wanneer gebruik je welk product? In onze uitgebreide blog zetten wij de meest voorkomende wondverzorgingsproducten voor je op een rijtje. Handig toch?

 

Klik hier om de blog te lezen
 

 

Verpleegkundige aandachtspunten bij oedeem van V&VN


Wellicht ben je bekend met de Nursing Challenge van V&VN. Onlangs hebben ze een artikel gepubliceerd over de aandachtspunten bij oedeem. Wil je je geheugen even opfrissen? Lees dan het artikel met informatie over ander andere het voorkomen van huidbeschadiging, het aanpakken van de oorzaak en alarmsignalen.

 

Klik hier om het artikel te lezen

 

 

Voor elke blaar een Heka blarenpleister

 

Producten van medische kwaliteit, gewoon in je keukenla. Dat wil jij toch ook? Dat kan met Heka.

We hebben een ruim assortiment aan blarenpleisters:
 

Lees hier wat je moet doen als je een blaar hebt
 

Zien we jou op het WCS congres in Utrecht of de Productmarkt Erasmus in Rotterdam?

 

Er komen weer twee leuke evenementen aan! Op 13 april zijn onze collega’s Yvonne en Wouter aanwezig op de Productmarkt Erasmus in Rotterdam. Op 18 april kun je ons vinden op het WCS congres in de Jaarbeurs in Utrecht, op standnummer 25. Zien we je daar?
 

 

Decifera Foam Sillicone Border Sacrum


Een complexe wond heeft vaak een grote impact op het leven van jouw cliënt. Daarom staat de effectiviteit en het draagcomfort bij Decifera voorop. Dat zie je ook bij de Decifera Foam Sillicone Border.

Sacrum, een niet verklevend, absorberend schuimverband. Het draagt bij aan een vochtig wondmilieu en bevordert het wondgenezingsproces. Je gebruikt het voor rode en gele wonden die licht tot matig exsuderen. De silliconen huidcontactlaag voorkomt verkleving van de weond. Nieuw gevormd weefsel wordt zo beschermd en jouw cliënt ervaart geen pijn bij het verwisselen van het verband. Wel zo prettig!

 

Bekijk de Decifera Foam Sillicone Border Sacrum in de webshop
 

Ken je de Decifera Foam Sillicone Border Extra Thin?


Dit dunne absorberende schuimverband gebruik je voor de behandeling van het licht exsuderende wonden. de silliconen wondcontactlaag voorkomt verkleving aan het wondbed, waardoor jouw client geen pijn vervaart bij het verwisselen van het verband. Verkrijgbaar in de volgende maten:

Duurzaamheid is voor ons belangrijk. Daarom is het verband verkrijgbaar in een verpakking van 5 stuks. Zo gaan we verspilling tegen. Effectieve wondzorg, mét een goed gevoel!

 

Psst… stap jij graag buiten je comfortzone? Goed nieuws! Je kunt je ook inschrijven voor onze andere tweemaandelijkse nieuwsbrieven: CONTinENTiezorg, T1Digest (type 1 diabetes), T2Digest (type 2 diabetes), de Educatiehuis-aan-huis (Educatiehuis) en Alles voor Helden (EHBO/BHV). Je vindt alle interessegebieden hier.
 

Vragen?

Wij helpen je graag. Neem contact op met onze klantenservice via
E info@vanheek.com
T 088 220 88 22

Met vriendelijke groet,


Team Wondzorg

 

 

 

 

Klik hier om deze mail door te sturen
 

Blijf op de hoogte en volg ons op social media!

Website

LinkedIn

Facebook

Twitter

 

Copyright © 2023 Van Heek Medical, All rights reserved.

Our mailing address is:
Van Heek Medical - Netherlands
Macroweg 10
Venray, Limburg 5804CL
Netherlands

Van Heek Medical - Belgium
Rubensstraat 104
2300 Turnhout
Belgium

Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can 
update your preferences or unsubscribe from this list.


 
This email was sent to <<E-mailadres>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Van Heek Medical · Macroweg 10 · Venray, Limburg 5804 CL · Netherlands


 

 


View this email in your browser

Beste zorgprofessional,
 

Hierbij ontvang je achtste editie van CONTinENTiezorg: onze tweemaandelijkse digitale nieuwsbrief. Lees je mee over de laatste ontwikkelingen op het gebied van continentiezorg?

Op 13 april staat het CV&V V&N Symposium op de planning. Met als thema: diversiteit in de zorg. Ook als het gaat om continentiezorg is de diversiteit groot. Verschillende ziektebeelden, patiënten én oplossingen. Je leest er alles over in deze nieuwsbrief.

Bijvoorbeeld over mensen met incontinentie die bedlegerig zijn met een verhoogde kans op AID. Zoals je weet zijn er gelukkig ook aspecten waar jouw patiënt zelf iets aan kan doen om de mate van incontinentie te verminderen, zoals leefstijl aanpassingen. Ook zelfkatheterisatie kan een goede oplossing zijn.

In deze editie: 


Heb je deze mailing van een vriend ontvangen? Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 

 

Betere resultaten bij de preventie van IAD


Wist je dat bijna de helft van de mensen met incontinentie in verpleegtehuizen last heeft van IAD? In de blog ‘Betere resultaten bij de preventie van IAD’ lees je alles over IAD. Van de oorzaken en gevolgen, tot aan de best mogelijke behandeling. Ook vind je adviezen om dit te voorkomen. 
 

Naar de blog

 Leestijd: 5 min.

 

Meer weten over IAD? Doe de gratis geaccrediteerde e-learning


Weet jij welke functies de huid vervult? En hoe je de gezondheid van de huid bij incontinentie kunt bevorderen? In de absorebrende continentiezorg is het gezond houden van de huid namelijk ontzettend belangrijk. 

Deze e-learning is speciaal ontwikkeld om je kennis als zorgverlener op dat gebied te vergroten. Je komt essentiële informatie te weten over IAD, huidletsel en smetten.


De e-learning is geaccrediteerd door NVvPO, NVDA, V&VN en Optimafarma & NVFZ.

 

Naar de e-learning
 

Wil jij alles weten over de invloed van voeding op de blaas en darmen?

 

Bestel dan nu het compacte kennismakingsboekje ‘De invloed van voeding op de blaas en darmen’! Deze is bedoeld voor patiënten en mantelzorgers. Wellicht heb jij iemand in gedachten voor dit boekje?

Het bevat namelijk belangrijke informatie over de relatie tussen voeding en incontinentie. Zo lees je wat je beter wel (en vooral: beter niet) kunt eten en drinken. Ook worden twintig belangrijke feiten over incontinentie op een rijtje gezet. Ook helpen we een aantal hardnekkige fabels over incontinentie (hopelijk voorgoed) de wereld uit.

 

Bestel het gratis boekje hier

 Leestijd: 15 min.

 

Zelfkatheterisatie


Bij zelfkatheterisatie zorgt de patiënt er zelf voor dat de blaas wordt geleegd met behulp van een katheter. Het heeft verschillende voordelen. Zoals meer comfort voor de patiënt, bijvoorbeeld. Wil je meer weten over zelfkatheterisatie? Nursing geeft in het artikel op hun website antwoord op de meest gestelde vragen! 

Goed om te weten: om het artikel te lezen heb je een account nodig voor Nursing.
 

Naar het artikel

 Leestijd: 6 min.

 

 

 

Ken jij de Hekura gebruiksklare eenmalige katheter al?
De Hekura gebruiksklare eenmalige katheter, de katheter van morgen! We kregen veel positieve reacties op de nieuwe katheter.

Als zorgverlener wil je zorgen dat jouw cliënt zoveel mogelijk de touwtjes in eigen handen houdt. Jij kan jouw cliënt met blaasproblemen helpen. Is een eenmalige katheter de beste keuze voor jouw cliënt? Dan kan de Hekura gebruiksklare eenmalige katheter dé oplossing bieden! Beschikbaar voor zowel mannen als vrouwen. 

 


Wij dragen graag ons steentje bij om de kwaliteit van de zorgverlening hoog te houden. Daarom bieden we kwalitatief hoogwaardige producten. Zo lever jij goede zorg tegen een verantwoorde prijs.

Benieuwd naar onze nieuwste katheter? Kijk snel op hekura.nl/gebruiksklarekatheters

 

 

 

Mosadex Experience 2023 | Op expeditie! 🌍


Afgelopen zaterdag 1 april waren onze collega’s aanwezig op de Mosadex Experience in Utrecht. Het was een leuke en leerzame dag!

Verpleegkundig Adviseur Yvonne gaf de workshop ‘Wijs met wondzorg’ 🩹. Deze werd door jullie zo enthousiast ontvangen. Leuk dat jullie zo aandachtig luisterden en vragen stelden!