< Terug

De Week van de verpleegkunde 2023 van Netwerk verpleegkunde

Week van de verpleegkunde 2023

In september vindt de Week van de verpleegkunde plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door Netwerk Verpleegkunde, in Oostende. En vindt plaats van 25 tot en met 28 september 2023. De week bestaat uit vier congresdagen met verschillende onderwerpen. Denk hierbij aan kinderverpleegkunde, infectiebeheersing en thuisverpleegkundigen.

Twee onderwerpen die aan bod komen zijn diabetes en wondzorg. Wist je dat wij veel educatie aanbieden op deze gebieden? En dat allemaal gratis! Denk hierbij aan een e-learning over prikaccidenten voorkomen. Maar ook blogs over de kenmerken van een complexe wond. Wat dacht je van e-learnings over voeding en diabetes? In deze blog vertellen we je erover.

Wil je meer over de Week van de verpleegkunde weten? Klik dan hier voor de website van Netwerk verpleegkunde.

Spijker je kennis over diabeteszorg bij

Diabetes staat centraal op het evenement van Netwerk verpleegkunde. En wel op 27 september. Spijker alvast je kennis bij met onze materialen.

Diabetes is topsport. Continu bezig zijn met bloedglucosewaarden en medicatie is niet niks. Jij wil jouw patiënt hier zo goed mogelijk bij begeleiden. We hebben diverse materialen ontwikkeld om hierbij te helpen. Zoals e-learnings over diabetes en voeding. Maar ook een handige boekenlegger met schuilnamen van suiker. Deze kun je aan jouw patiënt meegeven. Wat dacht je van een checklist voor veilig prikken?

Diabetes en voeding

E-learnings over diabetes en voeding

Ken jij alle do’s & dont’s over gezonde voeding? Die kennis is van onschatbare waarde, zeker bij diabetes! Onze e-learnings zijn gemaakt in samenwerking met diëtisten en voedingswetenschappers. Deze trakteren je op een kort college. Met infographics, casussen en video’s over voedingsadviezen. Zo begeleid jij jouw patiënten met diabetes nóg beter.

Nieuwsgierig? Start direct:

Richtlijnen over diabetes

Naast de e-learnings zijn er ook richtlijnen beschikbaar over diabetes. Zoals ‘goede voeding voor mensen met diabetes type 2’. De Gezondheidsraad heeft verschillende richtlijnen opgesteld. Behandel jij patiënten met diabetes type 2? Lees dan zeker deze richtlijnen. Zo kun je jouw patiënten nog beter adviseren!

Boekenlegger met schuilnamen voor suiker

Een gezonde levensstijl is belangrijk voor iedereen. Maar zeker als je diabetes hebt. Voeding speelt daarbij een grote rol. Sommige producten bevatten veel verborgen suikers. Geef jouw patiënt meer overzicht en deel deze boekenlegger. Download het overzicht hier

Tip: print de boekenlegger. En neem het mee naar de lezing van Mevr. Lisa Tavernier. Zij spreekt over ‘Suikerarm koken voor diabetespatiënten: de Vlaamse kost’.

E-learning diabetische voet

Diabetische voetulcera is een veelvoorkomende complicatie bij diabetes. Ze behoren tot de complexe wondzorg. In deze e-learning leer je over de invloeden op een diabetische voet. Ook lees je over multidisciplinaire zorg. Zo ben je goed voorbereid tijdens je werk. Laten we beginnen!

Veilig prikken: voorkom prikaccidenten

Als verpleegkundige word je vaak blootgesteld aan besmettingsgevaar. Je weet dat je bij een prikaccident een besmettingskans hebt. Wist je ook dat dit meer dan 30 ziekteverwekkers zijn? Zoals hepatitis B, hepatitis C en HIV! Ieder jaar zijn er duizenden prikaccidenten onder zorgverleners.

Blog: voorkom prikaccidenten met veilige insulinenaalden

Help mee om jouw collega-zorgverleners te informeren. Zo kunnen we het aantal prikaccidenten terugdringen. In onze blog lees je alles wat je moet weten. Bijvoorbeeld over het voorkomen van prikaccidenten. En het gebruik van veilige insulinenaalden. Dit is geschikt voor jouw patiënt die zichzelf insuline toedient. 

Vegroot je kennis met het Educatiehuis 🧠

Wij helpen je graag door middel van training en advies. Ken je onze e-learning ‘Preventie van prikaccidenten’ al? Na het succesvol afronden krijg je een digitaal certificaat. Handig voor je portfolio!
Test je kennis en bekijk de e-learning hier:

E-book: goed beschermd tegen prikaccidenten

Er zijn veel zorgverleners, mantelzorgers of vrijwilligers die mensen met diabetes helpen. Bijvoorbeeld bij de toediening van insuline. Voor hun veiligheid is het belangrijk veiligheidspennaalden te gebruiken. Dit e-book staat boordevol praktische adviezen over de veiligheid van zorgprofessionals. Zowel in de diabeteszorg als daarbuiten. 

Checklist: veilig prikken

Is de werkomgeving waarin jij prikt eigenlijk wel veilig? Wordt er binnen jouw organisatie gebruik gemaakt van een protocol of richtlijn over prikaccidenten?

Weten hoe veilig jouw werkomgeving is? Download de ‘checklist veilig prikken’!  

Vrijblijvende workshop

Diabetes is topsport! Zeker als diabetes een eigen willetje heeft. Met onze producten willen we de levens van mensen met diabetes gemakkelijker maken. Wil je de producten leren kennen? Of je kennis updaten? Neem dan contact op met onze verpleegkundig adviseur Leen. Zij komt graag langs voor een gratis en vrijblijvende workshop!

Duik in de wonderbaarlijke wereld van wondzorg

Een ander onderwerp in de Week van de verpleegkunde is wondzorg. Wondzorg is de focus van de studiedag op 27 september. Wil je voorbereid zijn op deze studiedag van Netwerk verpleegkunde? Ben je na de studiedag geïnspireerd om meer te leren over wondzorg? Dan ben je hier aan het juiste adres. Doe onze gratis e-learning over ulcus cruris en skin tears. Of lees het e-book over complexe wondzorg!

Complexe wonden van a tot z

E-learnings wondzorg

Jij wil de beste zorg aan jouw patiënt bieden. Daarom is het belangrijk om je kennis up-to-date te houden. Dat kan met onze e-learnings over wonden! Leer over de kenmerken van complexe wonden. Wat je kunt doen om ze te voorkomen. En welke behandelingen er zijn om de wond te genezen. Heb je de e-learning succesvol doorlopen? Dan ontvang je een certificaat!

E-learning: behandelen en voorkomen van decubitus

Wat leer je in deze e-learning?

  1. De risicofactoren voor decubitus benoemen
  2. De verschillende decubitus categorieën omschrijven
  3. De maatregelen benoemen ter voorkoming van decubitus
  4. Het verschil benoemen tussen IAD en decubitus
  5. Uitleggen wat vochtige wondbehandeling is. En met welk doel dit wordt toegepast
  6. Gebruik maken van het WCS-classificatiemodel voor het juiste verbandmiddel

E-learning: ulcus cruris

Wat leer je in deze e-learning?

  1. Een ulcus cruris beschrijven
  2. Omschrijven wat veneuze insufficiëntie is
  3. De risicofactoren en symptomen ervan benoemen
  4. Omschrijven wat arteriële insufficiëntie is
  5. De risicofactoren en symptomen ervan benoemen
  6. De verschillen beschrijven tussen veneus- en arterieel ulcus cruris
  7. Behandeling van ulcus cruris omschrijven
  8. Het doel, de indicaties en contra-indicaties van compressietherapie benoemen

“Treat the whole patient and not the hole in the patient”

E-learning: diabetische voet

Wat leer je in deze e-learning?

  1. Een ulcus cruris beschrijven
  2. Omschrijven wat veneuze insufficiëntie is
  3. De risicofactoren en symptomen ervan benoemen
  4. Omschrijven wat arteriële insufficiëntie is
  5. De risicofactoren en symptomen ervan benoemen
  6. De verschillen beschrijven tussen veneus- en arterieel ulcus cruris
  7. Behandeling van ulcus cruris omschrijven
  8. Het doel, de indicaties en contra-indicaties van compressietherapie benoemen

E-learning: skin tears

Wat leer je in deze e-learning?

  1. Omschrijven wat een skin tear is
  2. Benoemen wat de classificatie van een skin tear is
  3. De risicofactoren voor het ontstaan van een skin tear omschrijven en herkennen
  4. Benoemen wat de preventieve maatregelen zijn
  5. Omschrijven wat de behandeling is
  6. Benoemen wat vochtige wondbehandeling is. En met welk doel dit wordt toegepast
  7. Inzetten van het WCS-classificatiemodel voor het juiste verbandmiddel

E-learning: compressietherapie

Wat leer je in deze e-learning?

  1. Benoemen wat oedeem is en wat de oorzaken kunnen zijn
  2. Benoemen wat compressietherapie is
  3. De contra-indicaties van compressietherapie benoemen
  4. Uitleggen wat de enkel/arm index is en de waardes interpreteren
  5. Het verschil uitleggen tussen korte en lange rekzwachtels
  6. Uitleggen wat beenvolgend zwachtelen is
  7. Uitleggen wat de ‘haakse zwachtelpositie’ is
  8. Uitleggen wat polsteren is
  9. De verschillende klassen elastische kousen. En hoeveel druk ze geven benoemen
  10. Uitleggen waarom en hoe kuitspieroefeningen toegepast worden bij compressietherapie

E-book: basistheorie complexe wondzorg

Het is belangrijk om niet alleen de wond van de patiënt te behandelen. Maar ook naar de patiënt zelf te kijken. ‘Treat the whole patient and not the hole in the patient’. Naast goede wondzorgproducten is ook goede scholing van belang. In dit e-book lees je over alle belangrijke aspecten over complexe wonden.

Behandeling van complexe wonden

Wondprotocol

Een wond beoordelen? Pak het wondprotocol erbij! Elke wond is anders. Maar hoe kies je het geschikte wondproduct voor elke afzonderlijke wond? Herken je de kenmerken van een complexe wond? Speciaal daarvoor hebben we het wondprotocol ontwikkeld.

Behandel wonden effectief met het wondprotocol ✔️

Ons wondprotocol is gebaseerd op twee veelgebruikte beoordelingsmethodieken. Het TIME-model en het WCS Classificatiemodel. Zo kunnen betrokken zorgverleners een wond op consistente wijze beoordelen. En ook behandelen. Benieuwd? Download gratis het wondprotocol via de button hieronder!

Blog: littekens beschermen in de zon

27 september heeft als thema ‘Wat (w)eet een wond’. Dhr. Timothy De Spiegeleer vertelt over ‘gezond eten, gezond litteken’. Wist je dat wanneer littekens verbranden ze langzamer genezen? En dat het uiterlijk en de structuur kan veranderen? Dat wil je natuurlijk voorkomen! Weten hoe je littekens kunt beschermen tegen de zon? Lees onze blog

Littekens beschermen in de zon

Met onze producten willen we wondzorg gemakkelijker en betaalbaarder maken. Wil je onze wondzorgproducten leren kennis of je kennis updaten? Neem dan contact op met onze verpleegkundig adviseur Leen. Zij komt graag langs voor een gratis en vrijblijvende workshop!

Gerelateerde blogposts

de_DE