Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke twee maanden ontvang je onze nieuwsbrief boordevol content over contin zoals persoonlijke verhalen, interviews en tips die jouw leven net even wat makkelijker maken. Je kan kiezen uit wondzorg, continentiezorg en diabeteszorg.  

Het is gratis. 100% spam-vrij. Schrijf je uit wanneer je wilt. 

* indicates required
Maak een keuze
Interesses
Toestemming

Archief

2023

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

 


View this email in your browser

 

 

 

Nieuwe e-learning: Gebruik van de Equil patchpomp bij diabetes
Leven met diabetes: dat is topsport. En topsporters, die verdienen het beste materiaal. Vanuit die overtuiging is de Equil patchpomp ontwikkeld. Natuurlijk wil jij jouw cliënten de beste zorg kunnen bieden! Daarom is het belangrijk dat je op de hoogte bent van alle ins en outs van deze pomp. Na het afronden van deze gratis e-learning kun jij je cliënten alles vertellen over het gebruik van de Equil patchpomp. Op die manier draag jij eraan bij dat zij zich weer kunnen richten op de dingen in het leven waar zij die heerlijke en o zo broodnodige energieboost van krijgen!
 
Bekijk hier de gratis e-learning
 

Productmarkten van het Erasmus MC
In januari en februari waren onze eigen Maarten, Sandra, Hinke en Yvonne te vinden op de productmarkten van het Erasmus MC in Rotterdam. Tijdens deze evenementen mochten we de huidige studenten Wondverpleegkunde laten kennismaken met onze wondzorgproducten van Decifera, Heka en Curea. Zó inspirerend om de wondverpleegkundigen van de toekomst te mogen helpen met hun casussen! Wij werden er blij van 😃.

 

Gratis workshops van onze verpleegkundigen
Heb jij de nieuwste verdieping van het Educatiehuis al bereikt? Je kunt op de verdieping Workshops nu ook fysieke workshops met onze verpleegkundigen aanvragen. Die zijn bovendien helemaal gratis! Wil je graag dat onze verpleegkundigen contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken? Laat online je contactgegevens achter en je krijgt binnen no-time een telefoontje van ons. Liever een e-mail met alle informatie ontvangen, zodat je die op je gemak kunt doorlezen? Dat is uiteraard ook mogelijk. Heb je specifieke vragen en wil je even met ons videobellen? Laat het ons gerust weten. 

Het SANA keurmerk stopt
Bijna al onze e-learnings hadden het SANA keurmerk. Helaas hebben cao-partijen onlangs besloten om de financiering van SANA te beëindigen. Dat heeft als gevolg dat het SANA keurmerk stopt. Maar wees niet getreurd: je kunt nog steeds accreditatiepunten blijven behalen door onze e-learnings te volgen!

Vanaf nu zullen al onze e-learnings overgaan op KABIZ (Kwaliteitsregistratie en Accreditatie Beroepsbeoefenaren in de Zorg). Kijk bij de desbetreffende e-learning op ons Educatiehuis om te zien hoe de e-learning van jouw keuze vanaf nu precies geaccrediteerd is! Nascholing met een geldig SANA keurmerk blijft bovendien meetellen voor herregistratie van apothekersassistenten bij KABIZ.

Naar de e-learnings

 

 

Veilig aan het werk? Doe de veiligheidscheck!
Nieuw jaar, nieuwe kansen. Ook op het gebied van bedrijfsveiligheid! Want hoe is de bedrijfshulpverlening bij jou op de werkvloer georganiseerd? Zijn alle plattegronden, protocollen en andere documenten nog up-to-date? Is de inhoud van de verbandkoffers nog compleet? Voer je een gedegen veiligheidscheck uit binnen jouw organisatie, dan weet je zeker dat je met een gerust hart naar je werk kunt. Hoe je dat slim aanpakt, lees je in dit blogartikel!

Naar de blog

 

Kijktip: Roxanne Kwant vertelt over haar leven met diabetes type 1 in ‘De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld’
Pas 12 jaar oud was ze, toen Roxanne Kwant te horen kreeg dat ze vanaf dat moment door het leven moest met diabetes type 1. Toch heeft deze ambitieuze presentatrice en onvermoeibare Instagram-contentcreator zich nooit gewonnen gegeven. Integendeel!

Samen met Olympisch kampioen Ireen Wust ging Roxanne het avontuur aan voor het tv-programma De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld. In deze aflevering deelt ze in alle openheid hoe haar leven op de kop werd gezet toen de diagnose diabetes type 1 bij haar werd gesteld. Wij zijn flink onder de indruk van haar verhaal! Wil je deze aflevering niet missen? 
 

Bekijk dan hier de aflevering!

 

Spread the word
Wat fijn dat je deze editie weer in z’n geheel hebt verslonden! Ken je meer mensen die onze nieuwsbrief niet mogen missen? Klik direct op de knop hieronder, dan valt deze nieuwsbrief vanzelf op hun digitale deurmat!

 

Stuur deze mail doorStuur deze mail door

Vragen?
Neem dan contact op met onze klantenservice via
E info@vanheek.com
T 088 220 88 22

 

 

 

Stuur deze mail doorStuur deze mail door

Twitter

Facebook

Website

LinkedIn

Copyright © 2023 Van Heek Medical, All rights reserved.
Klant

Our mailing address is:
Van Heek Medical - Niederlande
Macroweg 10
Venray, Limburg 5804CL
Netherlands

Van Heek Medical - Belgien
Rubensstraat 104
2300 Turnhout
Belgium

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list.


 
This email was sent to <<Email Address>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Van Heek Medical · Macroweg 10 · VENRAY, Limburg 5804 CL · Netherlands


 

 

 


View this email in your browser

 

Welkom!

Hierbij ontvang je alweer de zevende editie van Alles voor Helden: onze tweemaandelijkse digitale nieuwsbrief. Boordevol informatie die jij belangrijk vindt!

 • In deze editie ontdek je hoe het ervoor staat met de veiligheid binnen jouw organisatie. 
 • In de Wondwijzer lees je hoe je kneuzingen en verstuikingen goed behandelt. In aanvulling daarop hebben we handige instructievideo’s online gezet.
 • Yes! De nieuwe Heka verbandkoffers staan inmiddels in de webshop. Deze verbandkoffers en navullingen voldoen aan de recente richtlijnen van het Oranje Kruis en zijn 100% goedgekeurd!

Wat je in deze editie van Alles voor Helden tegenkomt?  


Lees dus snel verder!
 

Heb je deze mailing van een vriend ontvangen? Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 

Hoe veilig is jouw organisatie? Doe de veiligheidscheck!


Nieuw jaar, nieuwe kansen. Ook op het gebied van bedrijfsveiligheid! Want hoe is de bedrijfshulpverlening bij jou op de werkvloer georganiseerd? Zijn alle plattegronden, protocollen en andere documenten nog up-to-date? Is de inhoud van de verbandkoffers nog compleet? Voer een gedegen veiligheidscheck uit binnen jouw organisatie, dan weet je zeker dat je met een gerust hart naar je werk kunt. Dus: wil jij veilig het nieuwe jaar inluiden op de werkvloer? Neem dan de adviezen uit dit blogartikel ter harte!

 

Klik hier om de blog te lezen
 

 

Nieuwe verbandkoffers n.a.v. richtlijnen Oranje Kruis

Goed nieuws: de nieuwe verbandkoffers en navullingen van Heka zijn goedgekeurd en staan voor je klaar!

Met Heka, hét verbandmiddelmerk, hebben we deze verbandkoffers samengesteld aan de hand van de meest recente verbandrichtlijnen van het Oranje Kruis. Verwacht nieuwe producten zoals eilandpleisters, geperst gaas, bloedlancetten en cohesive zwachtels. Ook zijn de afmetingen van sommige producten of het aantal stuks per product aangepast.

 
 • TR0091 Heka verbandkoffer medimulti 2021, bekijk de volledige inhoud hier.
 • TR0391 navulling Heka verbandkoffer medimulti 2021

 
 • TR0099 Heka verbandkoffer medimulti HACCP 2021, bekijk de volledige inhoud hier.
 • TR0399 navulling Heka verbandkoffer medimulti HACCP 2021

Daarnaast zijn deze nieuwe producten vanaf nu beschikbaar:

 • 01-0540 Sterilance steel lancets (bloedlancetten)
 • KO0600 Heka geperst gaas 3,75 m x 11,4 cm
 • WI0613 Heka Haft zelfklevend fixatiewindsel 4 m x 2,5 cm
 • WI0672 Heka Grip cohesive zelfklevende steunzwachtel 4 m x 8 cm

Bestellen?
Al deze producten zijn vanaf nu te bestellen in onze webshop.

 

 

Hoe behandel je kneuzingen en verstuikingen? Check de Wondwijzer!


Het sportseizoen is weer begonnen: hét moment om je goede voornemens te laten shinen! Waar je niet op zit te wachten? Kneuzingen en verstuikingen. Of je je nu verstapt bij het hardlopen, per ongeluk tegen je teamgenoot opbotst of van een nukkig paard valt: hoe sneller je je kneuzing of verstuiking correct behandelt, hoe sneller je geneest. In de Wondwijzer lees je hoe je dat aanpakt!

Heka producten voor verstuikingen en kneuzingen:
 • Koud/Warm kompres
 • Ideaal Steunzwachtel
 • Hechtpleisters

Meer weten? Lees hier alles over wat te doen bij kneuzingen en verstuikingen.

 

Onze instructievideo’s over kompressen en zwachtels al gezien?


Heb je naar aanleiding van ons stukje over verstuikingen en kneuzingen de Wondwijzer al opengeslagen? Top! Toch nog even zien hoe je een kneuzing of verstuiking behandelt met de belangrijkste Heka producten? Bekijk dan deze handige instructievideo’s!

 


In deze eerste instructievideo leggen we stapsgewijs uit hoe je compressietherapie kunt toepassen met behulp van korte rek zwachtels.

 


Weten welk kompres je moet gebruiken voor een specifieke blessure of wond? Dan heb je ongetwijfeld heel wat aan deze instructievideo over de verschillende kompressen!
 

 

Psst… stap jij graag buiten je comfortzone? Goed nieuws! Je kunt je ook inschrijven voor onze andere tweemaandelijkse nieuwsbrieven: Wonderbaarlijk nieuws (wondzorg), T1Digest (type 1 diabetes), T2Digest (type 2 diabetes), Educatiehuis-aan-huis en CONTinENTiezorg. Je vindt alle interessegebieden hier.
 

Vragen?

Wij helpen je graag. Neem contact op met onze klantenservice via
E info@vanheek.com
T 088 220 88 22

 

 

 

 

Klik hier om deze mail door te sturen
 

Blijf op de hoogte en volg ons op social media!

Website

LinkedIn

Facebook

Twitter

 

Copyright © 2023 Van Heek Medical, All rights reserved.

Our mailing address is:
Van Heek Medical - Niederlande
Macroweg 10
Venray, Limburg 5804CL
Netherlands

Van Heek Medical - Belgien
Rubensstraat 104
2300 Turnhout
Belgium
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp


 
This email was sent to <<E-mailadres>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Van Heek Medical · Macroweg 10 · Venray, Limburg 5804 CL · Netherlands


 

 


View this email in your browser

Beste zorgprofessional,
 

Hierbij ontvang je zevende editie van CONTinENTiezorg: onze tweemaandelijkse digitale nieuwsbrief. 

In deze editie van CONTinENTiezorg: 

Blijf jij ook altijd werken aan het ontwikkelen van je goede gewoonten? Zeker sinds de recente jaarwisseling prijkt het waarmaken van onze goede voornemens bovenaan ons prioriteitenlijstje. 

Wat dat ook betekent? Dat we non-stop blijven werken aan het ontwikkelen en optimaliseren van ons assortiment. Weten welke nieuwe producten we de laatste tijd in ons assortiment hebben opgenomen, of welke producten onlangs van innovatieve aanpassingen zijn voorzien? Lees dan snel deze nieuwe editie van CONTinENTiezorg!


Heb je deze mailing van een vriend ontvangen? Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 

 

Interview met onze verpleegkundig adviseur Yvonne prein


Wat zijn we trots op dit prachtige interview met Yvonne Prein, onze eigen verpleegkundig adviseur! De makers van Clique Magazine vroegen haar onlangs het hemd van het lijf over alles dat te maken heeft met incontinentie.

Wat zijn de mentale gevolgen van incontinentieproblemen? Waarom is het zo belangrijk om de juiste continentiematerialen te gebruiken? Wat kunnen cliënten doen om hun klachten zelf zo goed mogelijk te verlichten? En wat betreft het taboe dat helaas nog steeds op incontinentie heerst: hoe komen we ervan af? Yvonne liet haar licht schijnen op deze en andere vraagstukken. Nieuwsgierig?

 

Lees het interview hier (pagina 23)

 Leestijd: 5 min.

 

Blog: sporten en urineverlies


Last van urineverlies tijdens het sporten? Blijf er niet te lang bij stilstaan, maar pak het slim aan!
Wat als je cliënt graag in beweging blijft, maar zich ook zorgen maakt over ongewenst urineverlies tijdens het sporten? Besteed er samen aandacht aan, zodat jouw cliënt zich niet gehinderd voelt om te blijven sporten. Dat zou namelijk zonde zijn, zeker omdat voldoende beweging juist bijdraagt aan een goede gezondheid! Op de website van Service Apotheek is een blog verschenen vol waardevolle tips om incontinentieklachten tijdens het sporten aan te pakken. Dat is de moeite van het delen met je cliënten zeker waard!
 

Lees de blog hier

 Leestijd: 3 min.

 

 

 

De verbeterde producten van Attends: nu nóg discreter in gebruik 
Wist je al dat we ons incontinentie-assortiment met nieuwe producten hebben uitgebreid? Deze producten zijn nóg discreter in het gebruik! Zo is de Attends Pull-Ons Discreet van een aantal verbeteringen voorzien. Daarnaast is het assortiment uitgebreid met discreet zwart elastisch vrouwenondergoed. Bovendien is er ook een variant voor de man!

Vanzelfsprekend hebben wij een speciale introductie nieuwsbrief over deze producten klaarstaan die je met je cliënten kunt delen. Daarin worden ze op de hoogte gesteld van de verbeteringen die bij deze producten zijn doorgevoerd en waarom zij daar nóg beter bij gebaat zijn. Want daar doen we het uiteindelijk voor!

 

Attends Pull-Ons Discreet
De broekjes van Attends Pull-Ons Discreet zijn nu voorzien van een verbeterde pasvorm, een lagere taille en een discretere kern. Natuurlijk is het absorptieniveau nog steeds net zo hoog als je als van ons gewend was. Daar zorgen de anti-lekrandjes wel voor! Ook niet onbelangrijk: deze dermatologisch goedgekeurde broekjes zijn afkomstig van een volledig klimaatneutrale fabriek. Wel zo fijn voor het milieu!

Lady Discreet Underwear
Vanaf 15 februari bij ons verkrijgbaar in het zwart: Lady Discreet Underwear. Deze elastische broekjes met Premium Fit lijken sprekend op normaal vrouwenondergoed: wel zo discreet! De elastische heupband zorgt voor nog meer draagcomfort, terwijl je met de Ultrasonic Bonding Technology en Dual Core verzekerd bent van een bijzonder hoog absorptieniveau.

Je kunt Lady Discreet Underwear vanaf 15 februari bij ons bestellen.

Men Protective Underwear
Ook voor mannen die waarde hechten aan discretie, hebben we goed nieuws. Deze elastische broekjes zijn bijna niet te onderscheiden van normaal mannenondergoed!

De comfortabele heupband van deze zwarte broekjes bestaat volledig uit elastisch materiaal. Niet alleen zorgt dat voor nog meer draaggemak, het ondergoed sluit ook nog eens perfect aan op de huid! De Ultrasonic Bonding Technology staat garant voor het hoge absorptieniveau. Om de kans op lekkage nóg kleiner te maken, hebben we de absorberende kern wat verder naar voren geplaatst. Bovendien zijn deze lijmvrije broekjes voorzien van zachte anti-lekrandjes.

Je kunt Men Protective Underwear vanaf 15 februari bij ons bestellen.
 

 

E-learning  ‘De invloed van voeding op blaas en darmen’ is al 82 keer succesvol voltooid! 

 

Wist je dat koffie ervoor zorgt dat je vaker moet plassen?☕Cafeïne heeft namelijk een vochtafdrijvend effect: het is een afvalstof dat je lichaam via de urine moet afvoeren.

In deze e-learning ontdek je welke etenswaren en dranken je het best kunt vermijden, aangezien deze incontinentieklachten kunnen verergeren. Gelukkig kom je daarnaast een aantal slimme tips en adviezen tegen die je makkelijk in het dagelijks leven kunt toepassen om klachten te verminderen. Handig, toch?
 

 
 

Kennismakingsboekje ‘De invloed van voeding op blaas en darmen’

 

Het nieuwe jaar is alweer een tijdje aan de gang. Tijd om de balans op te maken: hoe staat het er inmiddels voor met jouw goede voornemens? En met die van je cliënten? Ken je bijvoorbeeld cliënten die graag verbetering willen aanbrengen in hun voedingspatroon en wil je ze daar wel een handje bij helpen?

Zorg er dan zeker voor dat ze goed op de hoogte zijn van het effect dat bepaalde voedingsmiddelen kunnen hebben op de blaas en darmen. De makkelijkste manier om dat voor elkaar te krijgen, is door ze dit gratis kennismakingsboekje mee te geven. Daarin staan de belangrijkste feiten en fabels over de invloed van voeding op een rijtje.

Al meer dan 1500 professionals hebben dit boekje besteld! Jij nog niet? Gelukkig kun je dat alsnog doen.
 

Bestel het gratis boekje hier

VACATURE 🔎 | Brandmanager Wondzorg
Ben je de gelukkige bezitter van een creatief brein, hou je van afwisseling, denk je in kansen en ben je een kei in het bedenken en ontwikkelen van nieuwe marketingcampagnes? Dan zijn wij op zoek naar jou❗

Hebben we je aandacht te pakken? Top! Bekijk de vacature hier en solliciteer direct op de functie van Brandmanager Wondzorg! Of stuur de link door naar iemand die je kent.

 

Vragen?

Wij helpen je graag. Neem contact op met onze klantenservice via
E info@vanheek.com
T 088 220 88 22

Met vriendelijke groeten,


Team Continentiezorg

 

 

 

 

Klik hier om deze mail door te sturen
 

Blijf op de hoogte en volg ons op social media!

LinkedIn

Facebook

Website

 

Copyright © 2023 Van Heek Medical, All rights reserved.
Klant

Our mailing address is:
Van Heek Medical - Niederlande
Macroweg 10
Venray, Limburg 5804CL
Netherlands

Van Heek Medical - Belgien
Rubensstraat 104
2300 Turnhout
Belgium

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can 
update your preferences or unsubscribe from this list.


 
This email was sent to <<E-mailadres>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Van Heek Medical · Macroweg 10 · Venray, Limburg 5804 CL · Netherlands


 

 


View this email in your browser

 

Welkom en een heel gelukkig nieuwjaar gewenst!

Hierbij ontvang je weer een nieuwe editie van het Educatiehuis-aan-huis in je inbox, en wel de allereerste van 2023! 

Wat je zoal in deze editie van de Educatiehuis-aan-huis tegenkomt?

De kracht van online én offline educatie
Hoewel online educatie een steeds meer belangrijke rol inneemt, is het verstandig om dit te blijven combineren met een vorm van offline educatie. Op die manier versterken de twee vormen van educatie elkaar. Het effect: jij bent nog beter op de hoogte! Hoe wij dat in de praktijk brengen? Door je niet alleen online vormen van educatie aan te bieden, maar bijvoorbeeld ook door de beste workshops te geven, en congressen en beurzen bij te wonen. 

 

 

Wondpracticum – 4 november 2022
Het Wondpracticum 2022 vond plaats op 4 november in Bunnik (Utrecht). Was jij er ook bij? Onze collega’s Maarten en Wouter hebben veel zorgprofessionals gesproken! 
 

Nationaal Diabetesverpleegkundigen Congres – 8 december 2022
Op 8 december 2022 vond in Ede het Nationaal Diabetesverpleegkundigen Congres plaats. Tijdens dit congres kon je niet alleen lezingen bijwonen, maar ook workshops. Onze collega’s Saadia, Dave, Joris en René vonden het een bijzonder leerzame dag!
 

Nationale Diabetes Dag – 11 november 2022
Op de Nationale Diabetesdag stond Nederland weer stil bij het belang van goede diabeteszorg. Iets waar wij bij Van Heek Medical iedere dag ons best voor doen. Daarom is het zo belangrijk voor onze collega’s Saadia, Dave, Joris en René om hierbij aanwezig te zijn. We hebben daar veel zorgprofessionals mogen vertellen over de nieuwe Equil patchpomp!
 

Open deur dagen VVPPLUS – 18 november 2022
Ook in België zijn we aanwezig met om met jullie te spreken over onze medische hulpmiddelen. Onze collega Stefan heeft veel van jullie ontmoet op de Open deur dagen VVPPLUs op 18 november!


Wij staan dit jaar op V&VN CV&V Symposium op 13 april, het WCS congres op 18 april, en nog veel meer! Wil je weten op welke beurzen en congressen wij aanwezig zijn? Houd ons dan in de gaten op Facebook, Linkedin und Twitter.

 

 

Educatiehuis verdieping uitgelicht: Workshops

Heb je een specifieke vraag, wil je onze producten beter leren kennen of heb je nieuwe collega’s? Wij zijn er voor je! Op dit moment kun je bij ons de volgende workshops gratis aanvragen: Absorberende continentiezorg, Afvoerende continentiezorg, Acute wondzorg, Complexe wondzorg en Veilig prikken.

Mocht je op termijn een workshop willen inplannen, dan raden we je van harte aan om op onze virtuele verdieping op je gemak rond te snuffelen. Plan ook zeker een online kennismakingsgesprek met onze verpleegkundigen in. Tijdens dat gesprek kunnen jullie samen de wensen en mogelijkheden bespreken en de workshop inplannen. foto van workshop invoegen 

Geef je mening!

Net als jij weten steeds meer zorgprofessionals het Educatiehuis te vinden. En wat zijn we blij met jullie enthousiasme en interesse in onze educatieve content! Natuurlijk blijven we ons online educatieplatform ontwikkelen, zodat jij op jouw beurt met gemak aan je eigen professionele ontwikkeling kunt blijven werken. Wat kun jij daarvoor nog meer gebruiken? Heb je tips of verbeterpunten? We horen het graag. 

 

Blended learning: ontdek de kracht van online én offline leren
Blended learning: wat is het? Kort gezegd: een bijzonder effectieve manier van leren door offline en online educatie met elkaar te combineren. Gebruik je digitale educatie als een verrijking van je leerproces, dan ben je goed bezig. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van een e-learning, om vervolgens een fysieke workshop bij te wonen over hetzelfde onderwerp. Op die manier combineer je de sterke kanten van beide educatievormen! Meer weten over de kracht van blended learning? Dan is dit artikel zeker iets voor jou!

 

 

Lees het artikel hier

Top 5 voor- en nadelen van online leren voor jouw organisatie
Online trainingen is een praktisch alternatief op traditionele fysieke trainingen. Het heeft een hoop voordelen. Maar, wat zijn de nadelen? Mocht jij online trainingen overwegen voor jouw organisatie, lees dan zeker deze blog! Hierin lees je wat de voor- en nadelen zijn van online leren. 

 

Lees het artikel hier

Nu je weer helemaal bent bijgepraat van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van online educatie (en offline!) in de zorgsector, kun je het nieuwe jaar vol frisse energie tegemoet. We wensen je een gezond 2023 toe!

 

Vragen?
Neem dan contact op met onze klantenservice via
E info@vanheek.com
T 088 220 88 22

 

 

 

Stuur deze mail doorStuur deze mail door

Twitter

Facebook

Website

LinkedIn

Copyright © 2023 Van Heek Medical, All rights reserved.
Klant

Our mailing address is:
Van Heek Medical - Niederlande
Macroweg 10
Venray, Limburg 5804CL
Netherlands

Van Heek Medical - Belgien
Rubensstraat 104
2300 Turnhout
Belgium

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list.


 
This email was sent to <<E-mailadres>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Van Heek Medical · Macroweg 10 · Venray, Limburg 5804 CL · Netherlands


 

 

 


View this email in your browser

 

Welkom bij de 6e editie van T1Digest, de tweemaandelijkse nieuwsbrief van Van Heek Medical over type 1 diabetes.

Wat hebben we deze keer voor je in petto? Het verhaal van Marielle over het gezinsleven met een kind met diabetes, een gedicht over diabetes (door een robot), alle voordelen van Equil en onze nieuwe Betica Halo pennaalden. En natuurlijk weer een paar interessante lees- en kijktips.


Heb je deze mailing doorgestuurd gekregen van een vriend? Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 

 

 

Persoonlijk verhaal Marielle

Diabetes heb je nooit alleen. Marielle Seegers is getrouwd met Freek, moeder van Mats (18) en Fenne (14), die sinds 2012 diabetes type 1 heeft. Marielle is journalist, schrijfster (onder andere van het boek Suikermoeder) en als vrijwilliger actief voor Stichting KinderDiabetes. En sinds kort is haar nieuwe boek Suikerpuber verkrijgbaar. Lees hier haar persoonlijke verhaal. 
 

Klik hier om de blog te lezen

Een gedicht over diabetes type 1 (door een robot)

Je hebt er vast wel iets over voorbij zien komen: de chat robot ChatGPT van het bedrijf OpenAI die iedereen verbaast met zijn griezelig mensachtige antwoorden. Je kunt ChatGPT allerlei vragen stellen en teksten laten schrijven, waarbij kunstmatige intelligentie gecombineerd wordt met informatie van het internet. Omdat het zelflerende systemen zijn, worden ze in rap tempo steeds beter in het schrijven van teksten of zelfs het herkennen van foto’s. 

Maar ook met poëzie weet ChatGPT zich wel raad. we vroegen hem om een gedicht te schrijven over diabetes type 1. Dit was zijn antwoord:

Ik ben een diabeet, type 1
dat betekent dat ik insuline nodig heb
om mijn bloedsuikers op peil te houden

Soms is het moeilijk, dat is waar
maar ik doe wat ik kan
om mijn diabetes te beheersen

Mijn pompje en meters zijn mijn hulpmiddelen
ze helpen me om te leven
zoals ieder ander ook

Ik ben trots op wie ik ben
en op wat ik allemaal heb bereikt
met mijn diabetes type 1
want ik laat het me niet in de weg staan.

En wat denk jij: zal dit de grote poëzieprijs in de wacht slepen?

 

 

11 redenen waarom we weg zijn van Equil

“Ik zou nu geen andere pomp meer willen,” schreef Jaap nadat hij Equil een tijdje in gebruik had. Toen hij eind mei vorig jaar startte met Equil zag hij meteen een aantal voordelen, namelijk: 

 • Het is een patchpomp die opnieuw van insuline kan worden voorzien (een groot pluspunt ten opzichte van andere patchpompen)
 • De pomp is klein en nauwelijks te voelen
 • De pomp wordt bediend met een PDA (Persoonlijke Diabetes Assistent)
 • Het reservoir is eenvoudig te vullen, luchtbellen zijn er simpel uit te halen

Weet jij welke voordelen Equil nog meer heeft? Wij hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet. Bekijk alle voordelen hier in een overzichtelijke infographic. 
 

Klik hier om de infographic te lezen
 

 Een nieuwe insulinepomp kiezen is soms lastig. We vinden het belangrijk dat iedereen een goede keuze kan maken. Daarom hebben we een 3D-geprinte kopie gemaakt van de Equil patchpomp. Zo kun je gemakkelijk ervaren hoe het is om Equil te dragen.


De Equil ervaringskit bevat:
– een kopie met dezelfde afmetingen en gewicht als de echte pomp, incl. reservoir;
– een infusiepleister;
– een brochure met handige tips voor het testen.

Je vraagt de ervaringskit gemakkelijk aan via equilpatchpomp.nl/ervaringskit

 

  

Zeg hallo 👋 tegen Betica HALO
Diabetes is topsport! En topsporters verdienen het beste materiaal. Met die gedachte ontwikkelen we Betica. Zo ook onze nieuwe Betica HALO. Wat er zo vernieuwend is aan deze 2e genratie pennaald? Hij beschikt over een grote vlakke naaldbasis en grote beschermkap. Ideaal voor mensen met slechtere handfunctie of verminderd zicht. Bovendien biedt deze naald meer injectiecomfort en meer controle over de insulinetoediening door minder variatie in prikdiepte. 

Nieuwsgierig? Vraag een gratis proefpakket aan op betica.nl/halo.

 


De voordelen:
 • Meer injectiecomfort
 • Meer controle over de insulinetoediening
 • Gemakkelijker te gebruiken

Ontdek alle voordelen hier.


Jetzt bestellen
De vernieuwde Betica pennaalden zijn vanaf vandaag te bestellen. Tip: vraag je medisch speciaalzaak of apotheek om Betica HALO toe te voegen aan je voorkeurslijst.  

 

Bestel de Betica Halo pennaalden
 

Zoals je wellicht al had opgemerkt: van stilzitten zijn we geen fan. Daarom hebben we naast de nieuwe Betica HALO pennaalden ook onze Betica DB3204 en DB3105 pennaalden vernieuwd. We vertellen je graag wat er is verbeterd!Maximaal injectiecomfort met Quintapoint
Een injectie met zo min mogelijk pijn is wel zo prettig. Daarom schenken we veel aandacht aan het injectiecomfort. Voor beide naalden maken we gebruik van Quintapoint: een vijfvoudig geslepen naaldpunt. Deze scherpe naald zorgt voor een goede penetratie van de huid en beperkt de huidschade. Dit zorgt voor maximaal comfort bij de injectie. 

De vernieuwde Betica QUINTA 4mm x 32 pennaalden zijn vanaf vandaag te bestellen. De 5mm x 31G maatvoering is medio februari beschikbaar. Klik op onderstaande knop om een gratis proefpakket te bestellen. 

 

Bestel een gratis proefpakket
 

 

 

 

Zorgeloos met diabetes naar school
 

Iedere leerling moet zorgeloos naar school kunnen gaan. Voor veel kinderen met diabetes is dat in de praktijk niet altijd vanzelfsprekend. Zorgeloosmetdiabetesnaarschool.nl biedt praktische handvatten voor scholen, leerlingen en ouders om scholen diabetesvriendelijk te maken. 

 

Cobra Kai ster Mary Mouser

 

De ster van de Netflix serie Cobra Kai, Mary Mouser, die de dochter van Karate Kid speelt, kreeg de diagnose diabetes type 1 op haar dertiende. Dat weerhield haar er niet van om te schitteren op het witte doek. Wil je persoonlijke verhalen lezen van mensen uit ons eigen landje? Bestel dan het boek ‘Jij kunt dit!‘ boordevol inspirerende verhalen van mensen met diabetes type 1. Zo ondersteun je meteen het goede doel. 
 

 

Psst… stap jij graag buiten je comfortzone? Goed nieuws! Je kunt je ook inschrijven voor onze andere tweemaandelijkse nieuwsbrieven: Alles voor Helden (EHBO/BHV), Wonderbaarlijk nieuws (wondzorg), T2Digest (type 2 diabetes), Educatiehuis-aan-huis en CONTinENTiezorg. Je vindt alle interessegebieden hier.
 

Vragen?

Wij helpen je graag! Neem contact op met onze klantenservice via
E info@vanheek.com
T 088 220 88 22

Team Diabeteszorg

 

 

 

Spread the word
Bedankt dat je tot hier bent gekomen. Ken je iemand die deze nieuwsbrief ook moet lezen? Stuur hem via onderstaande knop door naar diegene zijn digitale deurmat.

 

Klik hier om deze mail door te sturen
 

Blijf op de hoogte en volg ons op social media!

Facebook

LinkedIn

Website

 

Copyright © 2023 Van Heek Medical, All rights reserved.

Our mailing address is:
Van Heek Medical - Niederlande
Macroweg 10
Venray, Limburg 5804CL
Netherlands

Van Heek Medical - Belgien
Rubensstraat 104
2300 Turnhout
Belgium

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can 
update your preferences or unsubscribe from this list.


 
This email was sent to <<E-mailadres>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Van Heek Medical · Macroweg 10 · Venray, Limburg 5804 CL · Netherlands


 

 

 


View this email in your browser

 

Welkom bij de 6e editie van T2Digest, een tweemaandelijkse nieuwsbrief van Van Heek Medical over type 2 diabetes.

Wat hebben we deze keer voor je in petto? We beginnen met een conversatie over diabetes die wij voerden met de kunstmatige chatrobot ChatGPT, onze gloednieuwe Betica HALO en Betica Quinte pennaalden, wat de winterslaap van beren te maken heeft met onderzoek naar insulineresistentie en hoe beroemdheden ervoor zorgden dat mensen met diabetes zonder medicatie kwamen te zitten. En veel meer interessante lees- en kijktips over voeding en leefstijl.


Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen van een vriend? Abonneer je dan hier, zodat je T2Digest elke twee maanden vanzelf op je digitale deurmat valt. 

 

 

Hoe we diabetes de wereld uithelpen (aldus de chat robot van Open AI)


Je hebt de laatste tijd vast wel iets gelezen rondom de hype over ChatGPT, de chat robot van Open AI met kunstmatige intelligentie. De kranten stonden er vol van. En dat is niet voor niets. Ook wij zagen direct de eindeloze mogelijkheden. Wat als we die robot voortaan eens flink aan het werk zetten en deze nieuwsbrief laten schrijven. In gedachten zagen we ons al powernaps doen en extra koffiepauze nemen (sinds kort hebben we een nieuw koffiezetapparaat op kantoor). Maar… eerst zien, dan geloven! Dus hebben we de robot maar eens aan de grondige test onderworpen. 

Nu hoor ik je bijna denken: is dit nu dan die robot of…? Wees gerust, we schrijven dit nog altijd zelf.

 

Lees de blog hier
 

 Diabetes is topsport! En topsporters verdienen het beste materiaal. Met die gedachte ontwikkelen we Betica. Zo ook onze nieuwe Betica HALO. Wat er zo vernieuwend is aan deze 2e generatie pennaald? Hij beschikt over een grote vlakke naaldbasis en grote beschermkap. Ideaal voor mensen met slechtere handfunctie of verminderd zicht. Bovendien biedt deze naald meer injectiecomfort en meer controle over de insulinetoediening door minder variatie in prikdiepte. 

 

De voordelen:
 • Meer injectiecomfort
 • Meer controle over de insulinetoediening
 • Gemakkelijker te gebruiken

Nieuwsgierig? Vraag een gratis proefpakket aan op betica.nl/halo.

Jetzt bestellen
De vernieuwde Betica pennaalden zijn vanaf nu te bestellen.  

 

Bestel de Betica Halo pennaalden
 

 

Zoals je wellicht al had opgemerkt: van stilzitten zijn we geen fan. Daarom hebben we naast de nieuwe Betica HALO pennaalden ook onze Betica DB3204 en DB3105 pennaalden vernieuwd. We vetellen je graag wat er is verbeterd!

Maximaal injectiecomfort met Quintapoint
Een injectie met zo min mogelijk pijn is wel zo prettig. Daarom schenken we veel aandacht aan het injectiecomfort. Voor beide naalden maken we gebruik van Quintapoint: een vijfvoudig geslepen naaldpunt. Deze scherpe naald zorgt voor een goede penetratie van de huid en beperkt de huidschade. Dit zorgt voor maximaal comfort bij de injectie. 

De vernieuwde Betica QUINTA 4mm x 32G pennaalden zijn vanaf vandaag te bestellen. De 5mm x 31G maatvoering is medio februari beschikbaar. Klik op onderstaande button knop om een gratis proefpakket te bestellen. 
 

Bestel de Betica Quinta pennaalden
 

 

Equil ervaringskit
Een nieuwe insulinepomp kiezen is soms lastig. We vinden het belangrijk dat iedereen een goede keuze kan maken. Daarom hebben we speciaal hiervoor een 3D-geprinte kopie gemaakt van onze Equil patchpomp. Zo kun je gemakkelijk ervaren hoe het is om Equil te dragen. 
De Equil ervaringskit bevat:  
 • een kopie met dezelfde afmetingen en gewicht als de echte pomp, incl. reservoir;  
 • een infusiepleister;  
 • een brochure met handige tips voor het testen.  

Je vraagt de ervaringskit gemakkelijk aan via equilpatchpomp.nl/ervaringskit  

Liever een een-op-een-tje? 
Benieuwd wat deze krachtpatser nog meer in z’n mars heeft? Plan een een-op-een-tje met Gabie, onze adviserend diabetesverpleegkundige. Zij beantwoordt al je vragen op het moment dat jou het beste uitkomt.  

 

 

Plan een een-op-een-tje

 

Feasting at home

De feestdagen zijn weer achter de rug en wellicht heb je jouw buik letterlijk en figuurlijk helemaal vol. Toch… willen we je deze foodblog niet onthouden. Feasting at home is het nieuwste pareltje aan de ketting van blogs, die je het water in de mond laten lopen. Dus pas op dat je toetsenbord droog blijft en leef je helemaal uit met de ovenheerlijke recepten van Sylvia Fontaine van Feasting at Home

 

Fork over Knives (documentaire)

 

Wat als een simpele verandering je kan redden van chronische ziektes als diabetes en hart- en vaatziekten. Die vraag probeert de documentaire Fork Over Knives te beantwoorden. Duik mee in de wondere wereld van een plantaardige leefstijl.  

Bekijk de documentaire nu kosteloos via Forks Over Knives Documentary – Buy or Watch It Online Now 

 

Lager risico op diabetes type 2 door piek in lichaamsbeweging tijdens middag en avond

Mensen die het meest bewegen in de middag en avond, zijn minder insulineresistent dan mensen die vooral ’s ochtends of verspreid over de hele dag bewegen. Dit betekent dat ze een lager risico op diabetes type 2 hebben. Deze resultaten publiceerden onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in het tijdschrift Diabetologia. Lees de volledige publicatie hier

 

Hoe de winterslaap van beren kan helpen om insulineresistentie beter te begrijpen 

 

Beren ontwikkelen tijdens hun winterslaap een vergelijkbare resistentie voor insuline als mensen. Dit maakt de dieren niet ziek, maar stelt ze juist in staat om maandenlang zonder voedsel en water te overleven. Wanneer ze na het ontwaken in het voorjaar weer eten en de concentratie glucose in het bloed toeneemt, keert de insulinegevoeligheid terug. Een handig trucje, dat misschien ook bij mensen de gevoeligheid voor insuline kan herstellen, zo redeneren de onderzoekers
 

One size doesn’t fit all

 

Dat gezonde voeding beter voor je is wisten we al, maar onderzoekers van het MUMC ontdekten dat een op de stofwisseling aangepast gepersonaliseerd voedingspatroon de insulinewerking voor 20% meer verbeterde dan bij een niet gepersonaliseerd gezond voedingspatroon. Dr. Ellen Blaak van het MUMC vertelt er meer over bij BNR.
 

GeTikTokt

Nadat Kim Kardashian de GLP1-agonist Ozempic gebruikt had om in een jurk te passen, ontketende ze een stormloop op het medicijn. Advertenties op TikTok beloven gewichtsverlies zonder sporten of dieet. Hierdoor was het voor mensen met een medische indicatie in een aantal landen niet meer beschikbaar. Gelukkig is dit in Nederland alleen op recept te verkrijgen, waardoor dit bij ons in ieder geval niet is gebeurd!

 Diabetes en ramadan (live webinar)
Voor mensen met diabetes kan de ramadan een bijzondere uitdaging zijn. Vooral als deze in een periode valt dat het nog lang licht is, is de kans groter dat ze ontregeld raken. Er is steeds betere voorlichting over de mogelijkheden tot zelfcontrole, maar deze bereikt lang niet iedereen. Daarnaast hebben mensen met diabetes zo hun eigen ideeën over het al dan niet vasten. Wil je meer weten? Schrijf je in voor deze webinar. De presentatie is in handen van Dr. Nel Geelhoed-Duijvestijn, Sameh (Sam) Gabriel en Siham Bouchareb.
 

 

Psst… stap jij graag buiten je comfortzone? Goed nieuws! Je kunt je ook inschrijven voor onze andere tweemaandelijkse nieuwsbrieven: Alles voor Helden (EHBO/BHV), Wonderbaarlijk nieuws (wondzorg), T2Digest (type 2 diabetes), Educatiehuis-aan-huis en CONTinENTiezorg. Je vindt alle interessegebieden hier.
 

Vragen?

Wij helpen je graag. Neem contact op met onze klantenservice via
E info@vanheek.com
T 088 220 88 22


Team Diabeteszorg

 

 

 

Spread the word
Bedankt dat je tot hier bent gekomen. Ken je iemand die deze nieuwsbrief ook moet lezen? Stuur hem via onderstaande knop door naar diegene zijn digitale deurmat.

 

Klik hier om deze mail door te sturen
 

Blijf op de hoogte en volg ons op social media!

Facebook

LinkedIn

Twitter

Website

 

Copyright © 2023 Van Heek Medical, All rights reserved.
Klant

Our mailing address is:
Van Heek Medical - Niederlande
Macroweg 10
Venray, Limburg 5804CL
Netherlands

Van Heek Medical - Belgien
Rubensstraat 104
2300 Turnhout
Belgium

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can 
update your preferences or unsubscribe from this list.